Brezplačna makeup knjiga

Bliža se poletje in če pozimi niste bile aktivne, se vam to zagotovo pozna. Če ste zimo preležale in niste pazile na prehrano, potem je sedaj zadnja priložnost, da se vzamete v roke in poskrbite za svoje zdravje.

 

Ni še prepozno, saj je na voljo vse več naprednih načinov, kako v najkrajšem možnem času pokuriti kar veliko kalorij.

Tiste, ki pa ste nekoliko bolj “inovativne” in vas ni strah prijeti za železo imate lepo priložnost, da se v eni uri na dan, trikrat na teden spravite v formo.

Je to mogoče?

DA. Mogoče bi preizkusile Kettlebell vadbo. Kettlebell je vadba, ki temelji na časovnih intervalih in je trenutno dokazano najnaprednejša oblikakurjenjakalorij.

Še več. S Kettlebelli uporabljamo predvsem mišice zadnjega dela nog in zadnjice, čeprav pri tej vadbi ni mišice, ki ne bi bila vključena v trening.

Pri vadbi s Kettlebelli obdelamo vse mišice na telesu, še bolj pa je pomembno pa je, da obdelamo oziroma da vadimo v vseh energijskih območjih.

Pri daljših serijah vadimo z lažjimi utežmi, kar pomeni, da se tudi pulz giblje v energijskih območjih, kjer energijo v veliki večini telo pridobiva iz maščob (65%), zaradi bremena, ki ga imamo v rokah pa mišice postajajo vitke in dolge, predvsem pa krepimo sklepe, kite in vezi.

Kadar delamo krajše serije, lahko primemo za nekoliko težji Kettlebell, ponovitve izvajamo v hitrejši frekvenci (več ponovitev v določenem obdobju) in na ta način pulz dvignemo na nivo, kjer telo za energijo porablja glikogen (na grobo, zaloge sladkorja v krvi). Najnovejše raziskave pri takem načinom treninga kažejo na dvoje:

  1. za energijo se porabi le 30% maščob

  2. pri taki vadbi porabimo veliko več porabljenih kalorij in s tem tudi maščob

  3. s tako vadbo pospešimo metabolizem in kalorije kurimo še dolgo po končani aktivnosti.

Vaje za moč, ki jih delamo s Kettlebelli so kompleksne, kar pomeni da za dvig Kettlebella uporabljamo telo kot celoto.

Za popoln trening je potrebno dodati še nekaj vaj s palico za oblikovanje zgornjega dela, vaje za trup in stretching.

Z dobro zasnovanim Kettlebell programom vam bo še pred poletjem uspelo oblikovati zavidljivo postavo in brez skrbi se boste samozavestno sprehajale po plaži.

Več informacij najdete na spletni strani: http://kettlebellscenter.com/

Pin It