Brezplačna makeup knjiga

 

S sadjem do lepe kože

Vključite sadje v svojo dnevno rutino in pomagajte nahraniti kožo od znotraj.

Poglejte katero sadje bo pripomoglo k pomlajevanju kože z naravno hidracijo, izboljšalo strukturo vaše kože, naredilo kožo mladostno in sijočo. Sadje nima stranskih učinkov, je brez toksinov in je v primerjavi z dragimi kozmetični preparati tudi cenovno ugodno in zdravo za telo.


1. Banane

Banane so bogate z vitaminom A, B in E, delujejo kot sredstvo proti staranju. Odločite se lahko za masko iz zmečkanih banan, pomešanih z medom. So bogat vir vlaknin, mineralov, magnezija in kalija, pomagajo pri cirkulaciji krvi in pomagajo pri odpornosti. Banane so odličen nadomestek manj zdravih prigrizkov, po katerih pogosto posegamo med obroki.

 

2. Limone

Značilnost limone je visoka vsebnost vitamina C, prav tako pa ima naravne lastnosti beljenja, posvetli kožne madeže, celi akne in izboljša tonus kože. Dan začnite s pitjem tople vode, v katero stisnete limonin sok in dodate žličko medu. Limona tudi pomaga v boju proti celulitu in čisti kožo od znotraj.

3. Pomaranče:

Pomaranče so bogat vir vitamina C in pomagajo pri izboljšanju teksture kože. Odstranjujejo madeže in upočasnijo proces staranja. Posušene pomarančne lupine zmeljete, prah hranite v zaprti posodi, uporabite pa ga kot naravni piling enkrat tedensko. Koža postane spet gladka in sijoča.

4. Jabolka:

Visoka vsebnost antioksidantov v jabolku preprečuje celične in tkivne poškodbe ter zavira staranje. Pomaga zmanjšati gube in ugodno vpliva na presnovo. Za vlažilno masko lahko uporabite jabolčni sok pomešan z medom; pustite da se posuši in sperite.

 

5. Papaja

Papaja je bogat vir antioksidantov in vsebuje encime imenovan papaini. Sadež odpravlja nepravilnosti na koži, jo čisti in odstranjuje odmrle celice. Papajo uporabimo za piling, čiščenje in mehčanje kože.

Pin It