Brezplačna makeup knjiga

Ste željni daljših potovanj? Z otroci? Brez panike.... Si bi drznili skupaj odpotovati v daljne dežele? Nam je uspelo....

Destinacija: Dubai

Starost otrok: 4 in 5 let Trajanje: 8 dni

Slika: Minicity, Dubai

Vsako potovanje se začne in konča pri denarju. Dokler so otroci majhni imate možnost prihraniti na letalskih kartah, vozovnicah, hotelih, skratka, vse na potovanjih je za majhne otroke ceneje.

Vse skrbi kako se bo potovanje izteklo so samo pri starših, otroci ne komplicirajo.

Veliko družin razmišlja o daljšem potovanju pa ga predvsem zaradi skrbi preloži. Odgovor na vprašanje, kdaj je pravi trenutek za tak podvig je ZDAJ!

Vas skrbi kako bodo majhni otroci prestali pot, dolg letalski let, prestopanje na drugo letalo? Velikokrat v nas tiči strah da bo potovanje z otroka prezahtevno, kako bo z prehrano, strah pred boleznijo, okužbami, itd. Mi smo se odločili; gremo na počitnice v Dubai

.

Pripravili smo potovalni načrt, skupaj izbrali hotel in se pripravili na oglede (ki so bili namenjeni predvsem otrokom). Pot smo začeli v Zagrebu, prestopili v Dohi in nadaljevali do Dubaja.

Navdušenje otrok je bilo nepopisno. Na letalu je bilo seveda veliko zanimivosti (pregledali smo celotno letalo, najbolj zanimiva so bila seveda stranišča, stevardese zelo prijazne, otroka sta dobila tudi paket za ustvarjanje, vendar zato ni bilo časa). Kljub temu da smo v hotel prišli zelo pozno, otoka navdušenja nista skrivala. Drug svet, drugačni ljudje in predvsem ''poletje''. V Dubaju smo najeli avto, da smo bili bolj mobilni. 

 

Prvi dan: 31.10. Noč čarovnic, lokacija Minicity v nakupovalnem središču. Vstopnina za 4 osebe cca. 100 EUR. Kljub animacijam se tam nismo dolgo zadržali, saj smo bili še preveč utrujeni zaradi potovanja in časovne razlike. Izkušnja za otroke je bila nekaj posebnega, saj sta med drugim izdelala svojo Kinder čokolado in letela na simulatorju letenja (v velikosti pravega letala).

V tem nakupovalnem središču smo obiskali tudi akvarij, velikega dinozavra in druge atrakcije. Popoldan je bil čas za kopanje in počitek.

Drugi dan: Obisk Atlantisa, nepozabno doživetje v vseh pogledih :) Kopanje, vodne atrakcije, zip line, pesek, školjke, delfini. Akcija je trajala do teme. Problem vodnega parka so ležalniki – enostavno jih je premalo. Ker smo si želeli ogledati celotni park, smo brisače in oblačila pustili seveda na ležalnikih in se odpravili k delfinom. Na njihovi spletni strani je bilo zapisano, da je plavanje z delfini mogoče samo za otroke od 8 leta starosti, kljub temu se nam je uspelo dogovoriti za izjemo :) Ker smo se predolgo zadržali pri delfinih in se je že mračilo, smo ostali brez oblačil in brisač. Ob 17.30 uri zaposleni vse kar ostane na ležalnikih odnesejo in shranijo v ''lost and found''. Ta oddelek je seveda v hotelu, kamor pa vstop v kopalkah ni dovoljen. Po pregovarjanju, so nam prinesli oblačila, da smo se lahko vrnili v hotel, kjer je sledilo nočno kopanje v bazenu.

 

Tretji dan: Legoland, cena za 4 osebe cca. 150 EUR. Na našo smolo, Aqualand, ki je del Legolanda še ni bil odprt, kljub temu veliko atrakcij in animacije. Obvezni dodatek so sončna očala in pokrivala, saj je bolj malo sence, temperature pa se gibljejo nad 35'. Vseh atrakcij otroka zaradi višine nista smela obiskati (meje višine 98cm, 110cm, 145cm). Odhod nazaj v hotel, večerja in nočno kopanje.

Četrti dan: Jeep Safari in jahanje kamel (redna cena za 4 osebe: 500 EUR, po 3 dnevnih pogajanjih 180 EUR). Voznik jeepa nas je zjutraj prišel iskat v hotel. Do peščenih sipin smo vozili približno eno uro. Sledilo je jahanje kamel v puščavi, slikanje in hranjenje kamel. Divja vožnja po sipinah nas je sicer skrbela (predvsem zaradi občutljivih želodčkov). Voznik je vožnjo prilagodil otrokom. Sredi puščave je sledilo slikanje in valjanje po pesku (ki je bilo seveda zelo zabavno).

Po vrnitvi v hotel kopanje na javni plaži v bližini Burj Al Arab (vstopnine ni bilo, plača se parkirnina in ležalniki s senčniki – brez tega ne gre).

Peti dan: Ogled pokritega smučišča in ledene dežele za najmlajše. Če želite smučati v Dubaju vzemite zraven rokavice in kapo. Ob plačilu smučarske karte prejmete tudi kombinezon in opremo, vendar brez kape in rokavic. Zato je poleg blagajn posebna trgovina. Najcenejše rokavice stanejo 20 EUR:)

Ostale dni smo preživeli na plaži, vzeli smo si tudi čas za nakupovanje. V nakupovalnih središčih so cene kar visoke, saj gre večinoma za trgovine priznanih blagovnih znamk. Najugodnejše spominke boste našli v živilski trgovini (varianta Mercator), tam se najdejo tudi oblačila po zelo ugodnih cenah. Hrana je v teh trgovinah dokaj ugodna (razen sadja in zelenjave).

 

Nasveti:

- ob izboru hotela se pozanimajte ali imajo tudi evropski jedilnik (naš hotel je za otroke pripravil poseben meni).

- izbrali smo hotel z igralnico, vendar smo jo obiskali samo enkrat (temperatura v igralnici je bila okoli 18')

- cene vseh izletov so zelo visoke, poskusite se pogajati :) - v Dubaju je ogromno otroških klubov, vendar so na voljo samo za člane ali pa imajo visoko vstopnino, - priporočen je najem avtomobila (vendar bodite pozorni pri prevzemu na vsako prasko, poslikajte, da ne boste presenečeni), obvezna navigacija (mi smo plačali Sygic).

Otroka sta bila nad potovanjem navdušena, vsekakor odlična in draga izkušnja :)

Pin It