Brezplačna makeup knjiga

 

Čeprav je življenje veselo potovanje, čas kar prehitro beži, zato je matura tako rekoč že spet pred vrati.

Ker se vsako leto se porajajo enaki pomisleki glede najučinkovitejšega načina učenja, bom z vami delila nekaj priročnih nasvetov, s katerimi si mladostniki lahko pomagajo, da bi dosegli kar se da najboljše rezultate:

 

Zelo pomembno je izdelati učinkovit učni načrt, ki pripomore k večji aktivnosti in motiviranosti. Pripomore tudi k boljšemu pregledu že usvojenega znanja in snovi, ki jo je še potrebno predelati.

Da vaja dela mojstra, drži kot pribito. Z različnimi vajami znanje utrdiš, vse skupaj postane nekakšna rutina, ki na maturi zmanjša nervozo.

Zelo pomembno je ustrezno okolje; med tem, ko se nekateri lahko koncentrirajo le v čisti tišini, drugi okoli sebe potrebujejo zvoke iz okolja. Vsak posameznik pa mora ugotoviti, kaj je zanj najboljše.

Sledi proces pisanja dobrega povzetka. Potrebno je veliko razumevanja, da se različna tematska področja napišejo v kar se da kratki in jedrnati obliki.

Učne skupine prinašajo veliko prednosti. Če se nekomu pri določeni snovi zatakne, se bo zagotovo našel nekdo, ki mu bo lahko priskočil na pomoč. Učne skupine pripomorejo k občutku varnosti, ko posameznik snov obvlada, postane samozavestnejši, zato se lažje spopade s samo maturo.

Pametno razpolaganje s časom. Čas nas ne sme povoziti, saj se učenje tik pred zdajci nikoli ne obnese dobro. Prej, kot se snov usvoji, boljše bo.

Samozaupanje je ključnega pomena. Ko so naše priprave že opravljene in je pred nami še samo zadnji korak, je potrebno verjeti vase in v naše sposobnosti.

Redne pavze igrajo veliko vlogo, saj naj bi se posameznik v intervalih učil 60-90 min, potem pa bi si bilo po vsaki enoti potrebno privoščiti vedno daljšo pavzo; najprej 10 min., nato 20 min,…

Med pripravami na maturo je zelo dobrodošla zdrava prehrana, saj naši možgani med učnim procesom potrebujejo veliko kisika. Prav tako je v naš vsakdanjik dobro vključiti šport, saj razbije rutino in zbistri naš um.

Dan pred maturo naj ne bo preveč naporen, vsekakor se je potrebno izogibati učenju novih snovi, najbolj učinkovito pa je lahkotno ponavljanje pred spanjem.

 

Da bi se otresli vseh dvomov, skrbi in napetosti, ki jih prinaša matura, vas vabim v ATHENO, izobraževanje in prevajanje, s.p., kjer vam bom s svojim pristopom in z dolgoletnimi izkušnjami pomagala iz jezikovnih zagat. Vse dodatne informacije najdete na moji spletni strani www.athena.si, dosegljiva pa sem na tel. številki: 031 817 716. Keep calm and learn with ATHENA!

Želim vam veliko pozitivne energije in motivacije pri učenju.

Lep pozdrav,

Klavdija Kus

 

Pin It