Brezplačna makeup knjiga

Nevarne sestavine v kozmetik

i

Vsakodnevno se srečujemo z oglasi, ki nam narekujejo uporabo naravne kozmetike. Sprašujemo se ali je ta kozmetika res naravna, ali je to zgolj marketinški trik povečanje prodaje.

Zadnja leta postajamo ženske vse bolj osveščene, sploh glede kozmetike. Tako imenovana ''zelena'' kozmetika je na trgu vse bolj prisotna in skoraj da ga ni podjetja, ki v svojih oglasih ne poudarja narave in prednosti njihove kozmetike. Taka kozmetika je sicer dražja, vendar ženske kljub temu po njej množično posegamo.

Kako naravna pa je ta kozmetika resnično?

Naravna kozmetika je običajno zavita v zeleno barvo, potiskana s svežim sadjem in rastlinami, ki čudežno delujejo na našo kožo. Z videzom embalaže proizvajalci običajno dosežejo, da sestavinam ne posvečamo velike pozornosti, saj nas embalaža in nova pridobitev v naši torbici tako zadovoljuje, da enostavno nimamo časa za podrobnosti. Deklaracije na kozmetičnih izdelkih s prostim očesom običajno niti ne razberemo, če pa se že zelo potrudimo, nam je nerazumljiva.

 Nemški raziskovalci (oekotest) so preizkusili, koliko naravnih sestavin je dejansko v naravni kozmetiki. Izbrali so 30 izdelkov, ki so se prodajali pod oznako naravna kozmetika. Rezultati so bili šokantni. V 15 izdelkih so našli kar 60% kemičnih sestavin.

Parfumi so stalnica. Dodatki umetnih dišav, so bili najdeni v večini vzorcev. Če ste se kdaj posvetile sestavinam v kozmetiki, boste potrebovale kar nekaj časa, da boste našle takšno, ki parfuma ne vsebuje.

Da vam pomagamo, ko boste naslednjič obiskale drogerijo:

Naravne snovi so predvsem rastlinska olja in izvlečki, minerali in soli. Sem spadajo tudi citronska kislina, Hydrolyzed Sweet Almond Protein, Decyl polyglucose, Xanthan Gum, Cera Alba, in fruktoze.

 Kemične snovi vključujejo umetna barvila kot so tartrazin (CI 19140), sintetični konzervansi (parabeni, silikonov, parafin / mineralni naftni derivati, kemični UV filtri).

Umetne dišave: Umetne dišave so Methylpropional butylphenyl, 2-metil in lyral octynoate.

Kemični konzervansi: natrijev benzoat ali salicilat, ki so načeloma v naravni kozmetiki dovoljeni, ohranjajo rok uporabe izdelka. Nekateri strokovnjaki so mnenja, da konzervansi povečujejo možnost nastanka različnih hormonskih motenj.

Nekako smo prepričane, da je nafta namenjena avtomobilom in ne naši koži.

Pri iskanju kozmetike brez konzervansov smo že skoraj obupale. Smo pa našle to blagovno znamko, ki je sicer v tujini dokaj dobro poznana. Kozmetika RINGANA. Ste že slišale?

Ta kozmetika je 100% naravna in ne vsebuje konzervansov, kar je dandanes prava redkost. Ni testirana na živalih in je primerna tudi za občutljivo kožo.

Tri četrtine uporabnic, bi to kozmetiko priporočale svojim bližjim. Zakaj? Ko kremo naročite je potrebno na izdelek počakati kak teden, saj jo proizvajalci pripravijo samo za vas.

 Kje jo najdete?

Kozmetiko lahko kar od doma naročite v spletni trgovini:

http://www.bio-naravna-kozmetika.si, imajo pa tudi količinske popuste, ki jih enostavno ne smeš zamuditi.

Pin It