Brezplačna makeup knjiga

 Punca z lastno firmico

 

Za mlade ženske postaja poslovni svet vse bolj zahteven. Marsikatera povzpneta mladenka dandanes išče možnosti za izraz lastne uspešnosti tudi v svetu podjetništva. Pri tem se mnoge poskušajo uveljaviti v že obstoječih velikih podjetjih in tam korak za korakom napredovati in izpopolnjevati svojo kariero na vedno le višjih pozicijah. Vse več mladih žensk pa se odloča tudi za pogumen korak, da samostojno stopijo na pot podjetništva. Razlogov za ustanovitev lastnega podjetja, pri čemer lahko mladim uspešnim ženskam pomagajo podporne institucije, kot so firmica.si, je več.

 

Če želi ženska v polnosti izraziti svojo kreativnost in ambicioznost ter izkazati vse svoje sposobnosti v poslovnem svetu, je ustanovitev lastne firme način, kjer res velja izrek »The sky is the limit!«. Žal je v že ustanovljenih podjetjih in rigidni podjetniški klimi, ki vlada v mnogih, za ženske mnogokrat še vedno pretežko prebiti tako imenovani nevidni strop. Raziskave in statistike dokazujejo, da se ženske, kljub večji kvalificiranosti in mnogo višji izobrazbi, na delovnih mestih še vedno ne povzpnejo tako visoko kot njihovi manj izobraženi moški kolegi. Dejstvo, da vodilna mesta v največji meri še vedno zasedajo osebe močnejšega spola, mnogi pripisujejo ravno rigidnim družbenim strukturam in klimam, ki veljajo tako v svetu politike kot tudi v svetu podjetništva.

 

Podjetništvo tako ni nobena izjema pri zaviranju sposobnosti in notranje moči ambicioznih žensk. To je najpomembnejši razlog, zakaj se mnoge mlade ženske odločajo za samostojno podjetniško kariero. Prvi korak je tako ustanovitev podjetja, v drugem koraku pa omejitve ne obstajajo več. Če rigidne družbene strukture ženskam ne omogočajo, da se povzpnejo na vodilni položaj, si mora ženska ta vodilni položaj ustvariti sama. Tako se začne podjetniška pot, v kateri je ženska sama svoja šefica in šefica drugih. V tem prostoru ni rigidnih struktur in ni omejitev, ki bi uspešni ženski onemogočale, da do konca izrazi svoje sposobnosti in uspešnost.

Za ambiciozne punce, ki jih ni strah pogumno zakorakati v svet poslovnih priložnosti in tam pokazati, kaj znajo in česa so vredne, je ustanovitev lastnega podjetja pravi korak, da se izkažejo. Ustanovi podjetje s firmica.si in vstopi v svet brez omejitev!

  

Pin It