Brezplačna makeup knjiga

 Pomarančna rezina s čokolado in orehi

 (recept je prispevala Maja Komar iz http://www.hotel-drnca.si/)

Sestavine:

Biskvit: 180g jedilne čokolade, 125g masla, 2 jajci, ščepec soli, 150g moke, 50g medu, 1 kavna žlička pecilnega praška, 120g mletiah orehov

Postopek : *čokolado in maslo stopimo nad soparo in zmešamo,

*jajca, sladkor, med, sol dobro premešamo in dodamo k zmesi čokoldo z maslom ter dobro zmiksamo

*k masi dodamo še moko in orehe, maso nato zlijemo v model, ki smo da obložili s peka papirjem, pečemo na 175°C 15 do 20 minut

Krema: 300ml pomarančnega soka, nastrgana lupina 1 pomaranče, 40g škroba, 200g sladkorja, 30g masla, 200ml sladke smetane

Postopek: *rumenjake dobro penasto umešamo dodamo jim sladkor, škrob in pomarančni sok, to maso kuhamo na malem ognju do vretja in pustimo da 3 minute vre, cel čas dobro mešamo.

*k masi damo maslo in premešamo ter jo pustimo da se ohladi, k hladni dodamo stepeno smetano in pomarančno lupinico

Čokoladna glazura: 600ml sladke smetane, 100g jedilne čokolade

  • Čokolado in smetano stopimo in ju dobro premešamo

Naredimo si tudi malo sladkane vode z pomarančno aromo, lahko s pomarančnim likerjem.

Sestava : *ohlajen biskvit pokapljamo z sladkano vodo, nanj naekomerno porazdelimo pomarančno kremo, počakamo da se malo shladi in strdi ter nanjo porazdelimo čokoladno glazuro , sladico postavimo v hladilnik za eno uro.

Če želite zadevo najprej preiskusiti obiščite prekrasno restavracijo v Begunjah na Gorenjskem. Hrana je res izvrstna.

Kontakt najdete tukaj http://www.hotel-drnca.si/.

Pin It