Brezplačna makeup knjiga

Balzami za ustnice na testu - ÖKO-TEST

Kljub splošno znanemu dejstvu, da so lahko naftni derivati, ki jih uporabljajo v kozmetiki rakotvorni, so takšni izdelki še veno prisotni na trgovskih policah. Nemška organizacija Öko-Test je pod drobnogled vzela 24 izdelkov za nego ustnic. Rezultati so bili zadovoljivi; 13 izdelkov je bilo ocenjenih ’’dobro’’ (od tega 9 izdelkov iz kategorije naravne kozmetike), v ostalih pa so našli problematične parafine.

Naravni izdelki z oceno ’’zelo dobro’’.

V laboratorijih so testirali balzame za nego ustnic vseh oblik. Ocenjevalci so se osredotočili predvsem sestavine, UV filtre in vsebnost dišav.

Devet (9) od štiriindvajsetih (24) izdelkov vsebuje parafine in skoraj vsi izdelki, ki vsebujejo parafin, vsebujejo tudi mineralna olja ogljikovodikov (MOAH). MOAH lahko vsebuje sestavine, ki so lahko rakotvorne tudi v najmanjših količinah. V izdelkih, ki vsebujejo ta mineralnega olja je kar 6 izdelkov prejelo oceno "slabo" in 3 celo "nezadostno".

Trinajst izdelkov nego ustnic so ocenili z "zelo dobro".

Najcenejši od teh izdelkov je Aveo Lip Care Classic.

Najcenejši naravni izdelek pa izdelek Alverde Lip Care Bio-Calendula.

Bodite pozorni pri nakupu balzamov za ustnice, rakotvorne sestavine najdete pod imeni: Petrolatum, Cera Microcristallina ali Paraffinum Liquidum

Vir: ÖKO-TEST

 

Na spodnjih slikah lahko preverite rezultate vašega balzama za ustnice:

 

 

 

Pin It