Brezplačna makeup knjiga

Tajska masaža – sprostitev telesa in duha

 

 

 

 

 

Tajska masaža je starodavna zdravilska veda s številnimi učinki. Dokazano deluje pri bolečinah, pri zdravljenju poškodb, pri sproščanju telesa in duha.

Tajska masaža se je razvijala skozi stoletja, nekateri jo pojmujejo tudi kot tajsko medicino – zdravnik je maser. Že stoletja se v tej vedi šolajo menihi, ki osvajajo tehnike in načela Ayurvede in tako pomagajo tistim, ki se jih sodobna medicina odreče.

Tajska masaža poteka malenkost drugače od klasičnih oblik masaž. Nekateri jo imenujejo tudi tajska joga masaža, saj terapevt pri tem uporablja svoje dlani, kolena, kolena in stopala ter vas na tak način premika v različne joga položaje. Tajska masaža je pravi trening za vaše mišice, v sklopu tega pa se uporablja tudi akopresura. Učinki tajske masaže so predvsem sprostitveni, saj se po masaži počutje bistveno izboljša.

Zanimivost tajske masaže je predvsem v samem izvajanju, saj ste med masažo popolnoma oblečeni. V salonu prejmete udobna oblačila, ki so namenjena tej sprostitveni tehniki.

Tajska masaža pa zaradi svoje specifičnosti ni primerna za vsakogar. Če ste podvrženi izpuščajem imate odprte rane, ste bili na kemoterapiji ali sevanju, tajsko masažo odsvetujemo, razen če jo priporoči vaš zdravnik. Prav tako masaža ni primerna za srčne bolnike in nosečnice.

Preden se odpravite na masažo ne jejte težkih obrokov. Pred izvajanjem masaže, maserju ali maserki posredujte informacije o vašem zdravstven stanju in težavah, da se vam bo znal kar se da dobro svetovati.

 Tajska masaža je primerna predvsem za sproščanje, zmanjševanje stresa, izboljšanje cirkulacije, povečanje energije in prožnosti, izboljšuje obseg gibanja, združuje um in telo.

Kje jih najdete:

BAN THAI - Salon tradicionalne tajske masaže

Barjanska cesta 56,

1000 Ljubljana

spletna stran: www.banthai.si

Pin It