Kako pogosto naj bi oprale modrček?

Vir:super-punca.si

Kako pogosto naj bi oprale modrček?

Torej, kako pogosto morate oprati modrček? Vsaka ženska ima drugačen odgovor. (Vsak dan? Enkrat na teden? Enkrat na mesec?) Posvetovali smo se s strokovnjaki, ki so povedali resnico.

Na družbenih omrežjih smo zasledili pogovor, kjer je uporabnica trdila, da opere nedrček približno enkrat na mesec. Druga je rekla, da ima štiri nedrčke za deset dni. Spet tretja je dejala: “To je res ogabno. Deset dni drgnjenja tkanine na koži, modrček se zagotovo umaže, tudi če niste zelo prepotene, večina žensk se najbolj znoji okoli svojih prsi. ” Spet četrta dodala: “Fuj … jaz ga menjam vsak dan. “

Torej, kako pogosto morate oprati modrček? Ne tako zelo pogosto, kot si mislite!

Analitik za tekstil Lexie Sachs iz Inštituta Good Housekeeping pravi: “Pogosto pranje modrčkov lahko poškoduje elastičnost, ki je bistvenega pomena za zagotavljanje ustrezne podpore.”

Strokovnjaki se strinjajo: “Prepogosto pranje lahko privede do okvare vlaken, izgube elastičnosti in hitrejše obrabe.” Splošno pravilo ki velja, operemo ga vsake tri do šest dni.

Strokovnjaki opozarjajo, da je ta časoven okvir primeren ob upoštevanju podnebja, potenja, vonja in drugih dejavnikov”. Če obstajajo vidni madeži potenja ali vonj, je najbolje, d ga operemo.

Športni modrček je treba vsekakor oprati po vsaki uporabi. Modrčki, ki jih oblečete le za posebne priložnosti in jih nosite le nekaj ur, lahko počakajo na pranje. 

Večino modrčkov je zaradi svoje sestave in oblike, potrebno oprati ročno, saj se med pranjem kosti velikokrat zvijejo, lahko tudi poškodujejo. Za zaščito vaših najljubših modrčkov lahko uporabite tudi žogico za pranje, imenuje se Brasaver.

Še zadnji nasvet, da bodo vaši modrčki bolj obstojni in manj poškodovani, je priporočljivo izmenično nošenje modrčkov. Tako bo nedrček po uporabi imel priložnost za preoblikovanje in ponovno vzpostavitev elastičnosti. Kot rezultat se vaši nedrčki ne bodo tako hitro raztegnili in upajmo, trajali dlje!