Princ na belem konju kje si?

Si tudi ti samska? Ti ne uspe najti partnerja, ki si si ga zamislila?

 Imaš dovolj nasvetov drugih da:

– si izbirčna?

– da taka oseba ne obstaja?

– da znižaj svoje ”kriterije”?

– da tega od partnerja ne moreš pričakovati?

Mogoče pa le ni potrebno nič od tega. Poglej iz svetle plati.

Vse več je žensk, ki jim enostavno ne uspe najti primernega partnerja, takšnega kot so si ga zamislile, ki bi ustrezal željam in potrebam posameznice.

Dejstvo je, da smo ženske veliko bolj samostojne, kot smo bile pred leti, vemo kaj želimo in predvsem vemo česar nočemo.

Vse je v miselnosti in navadah

 Ženske se pogosto obremenjujemo s tem, kaj smo dosegle in predvsem česar nismo. Zvečer v postelji preden zaspimo, sanjarimo o tem, kako bi bilo, če bi bilo.

To je naša napaka. Sanjariti moramo kako bo, ko bo. Če smo prepričane, da bomo enkrat v bližnji prihodnosti spoznale svojega princa, ga zagotovo tudi bomo.

Vprašanje, ki se postavlja je predvsem, kje ga bom spoznala, na kak način?

To ni pravo vprašanje. Spoznala ga boš, ko boš nanj pripravljena. V uspeh moramo verjeti in same sebe prepričati, da se bo to zares zgodilo. Večina samskih se ukvarja s vprašanjem oz. mislimi: saj bom verjetno ostala sama, saj ne bom imela otrok, ker ne najdem pravega moškega. Ta pristop zagotovo ni pravi, saj s tem oddajaš energijo, ki pravi: saj nisem vredna takšne sreče, saj se ne cenim dovolj, da bi se mi kaj tako lepega lahko zgodilo. To mišljenje je potrebno obrniti v mišljenje: sem lepa, sem samostojna, prišel bo partner, ki si me zares zasluži in zanj bom popolna takšna kot sem.

Si naredila prostor za svojega princa?

Pogosto smo obremenjene s svojim namišljenim princem in tem kako in kje ga bomo srečale, da sploh ne opazimo, da zanj v našem življenju ni prostora. Naš nasvet: pripravite prostor zanj. Kako? Mogoče bo videti smešno, ampak je vredno preizkusiti. Pomislite, kje je vaša torbica, ko se peljete z avtomobilom? Na sosednjem sedežu? Ja kje bo pa sedel vaš princ? Umaknite torbico in jo pospravite. Obnašajte se, kot da ga že imate, kar pomeni, da zavzame tudi svoj prostor poleg vas.

Živite v svojem stanovanju? Imate vse omare polne? Kje bo vas princ imel svoja oblačila? Eno omaro izpraznite. Četudi se zdi to neizvedljivo, bo šlo.

Kako pa spite v postelji? Počez in tako zavzamete celotno posteljo? Ne, ne, tako ne bo šlo.

Naša zgodba:

Ko smo s puncami imele ženski večer, bile seveda samske, jamrale, kako ne najdemo takšnega kot bi želele, nas je naša gostiteljica povabila na ogled njenega stanovanja in prostora. Dogodek je pospremilo veliko smeha in zabave in kaj smo videle: ena garderobna omara prazna, ena nočna omarica pripravljena, a prazna, polovica poličke v kopalnici prazna (druga polovica je pokala po šivih od ličil), povedala nam je, da je sopotnikov sedež v avtu vedno prazen in da bo na ta način dobila moškega, ki ustreza njeni predstavi in željam, čeprav so ji mnogi govorili, da ne obstaja, naj zniža kriterije, da je prezahtevna in, in, in,…

Verjela je, res trdno verjela, da bo že prišel tisti pravi. Ni se ukvarjala s tem, kje ga bo spoznala, kdaj in kako.

Čez pol leta, je v njeno življenje stopil moški, ki je izpolnjeval vse ”stroge kriterije”. Danes je poročena in ima z njim dva otroka. Naključje?

Tega ne znamo oceniti, vendar če verjameš v srečo se bo ta tudi zgodila. Če se cenite dovolj in se imate rade, se ne boste zadovoljile s ”približkom” tega kar želite, saj se vam hitro lahko zgodi, da boste v zvezi nesrečne. Zato verjemite, da ste vredne vašega princa in da bo prišel ko boste nanj pripravljene.