13 najdražjih blagovnih znamk torbic

Torbice so že od nekdaj ključen modni dodatek vsake ženske. Če ste zanjo pripravljene odšteti nekaj več tisoč evrov, naj bi bila vrednost in znamka torbice tudi vidna. Tukaj je seznam najdražjih torbic priznanih blagovnih znamk. Bi si jo privoščile?

1. Chanel

Chanel torbe so ikona, zato ni čudno, da so ženske z njimi tako obsedene. Torbic ne bi bilo brez legendarne Coco Chanel. Svoje prve torbice je predstavila v začetku leta 1920. Coco je izumila torbice za na ramo, saj se ji je zdelo da mora sodobna in modna ženska imeti proste roke. Chanel torbice imajo preprosto obliko in so lahko popoln dodatek k formalni obleki. V zadnjih petih letih se je cena Chanel torbice povišala kar za 70%. Kaj naredi Chanel torbice tako posebne? So res vredne 5000 €? Očitno res, saj so Chanel torbice praktično neuničljive. Lahko jo uporabljate vsak dan, več let in bo še vedno videti kot povsem nova. Večina modelov je narejenih iz ovčje kože. Za najcenejšo Chanel torbico boste morali odšteti približno 2.500 €. 

2. Balenciaga

Francoska modna hiša Balenciaga, je še ena blagovna znamka znana po dragih in luksuznih torbicah. Med najbolj priljubljene kose spada zagotovo torba ‘Motorcycle bag‘’- znana po tem, da je iz mehkega usnja in po resicah. Torba je na voljo v mali in veliki verziji in v različnih barvah.

3. Chloé

Pri blagovni znamki Chloé so svojo prvo torbico predstavili v letu 2002. Vse do danes, pri dragi blagovni znamki še naprej kreirajo vse več modelov v različnih oblikah in barvah. Chloé je blagovna znamka, ki bo vedno prepoznavna po svoji obliki in imenu. Znane osebnosti, ki obožujejo Chloe torbice so: Kate Bosworth, Mena Suvari, January Jones, Lorde, Reese Witherspoon in druge.

Cenovni razpon: 280 € – €4250 €

4. Fendi

Če obožujete bolj ženstvene torbice, Fendi prava izbira. Priljubljena modna blagovna znamka, je postala znana po tem, da je kreirala usnjene torbice s krznenimi in zlatimi dodatki. Torbice kot so “Bag Bugs”, “2Jours ‘,’ Peekaboo ‘so hitro pristale na policah slavnih. Znane osebnosti, ki obožujejo Fendi torbe: Kate Upton, Ke$ha, Cindy Crawford, Lily Allen.

Cenovni razpon: 550€-28.000€

5. Gucci

Gucci vsako leto znova preseneča z neverjetnimi torbicami in tako polnijo omare zbirateljic. Njihova zasnova je klasična, hkrati pa tudi sodobna. Njihove cene so glede na kvaliteto realne, saj so torbe zelo vzdržljive. Za razliko od Chanel torbic, cene Gucci-jevih torbic niso poskočile v nebo.

Cenovni razpon: 395€ – 29.000€

6. Michael Kors

Michael Kors torbe so preproste in športne. Če ste študentka, in glede na debelino vaše denarnice iščete kakovostno torbo, preverite torbe MK. Sicer niso tako poceni vendar je manjše modele mogoče dobiti že za 100€. Znane osebnosti, ki nosijo MK torbe so: Sarah Jessica Parker, Alessandra Ambrosio, Jessiva Alba, Selena Gomez in Elizabeth Hurley.

Cenovni razpon: 98€ – 2995€

 

7. Prada

Torbice Prada snaj bi bile idealne za delovno aktivne ženske. Prada torbo prepoznamo po logotipu – obrnjenem trikotniku, sestavi usnja in brezčasni obliki.

Cenovni razpon: 760€ – 3000€

8. Saint Laurent

Torbe Saint Laurent se štejejo za najbolj elitni modni dodatek. Blagovna znamka je še vedno prepoznavna, čeprav so spustili ime Yves. Njihove torbe so spremenili v moderno klasiko, ki izstopa. Njihova zadnja kolekcija je videti na mnogih stilsko osveščenih predstavnicah, kot so Selma Blair, Ashley Benson, Erin Andrews, Angelina Jolie …

Cenovni razpon: 815€ – 33.900€

 

9. Tom Ford

V zadnjem času so torbe Tom Ford požele več pozornosti. Tom Ford je ameriški oblikovalec, ki dela tudi za Gucci. Leta 2005 je predstavil svojo zbirko. Nekatere torbe Forda prepoznamo po njihovi velikosti in zlatim dodatkom. Njegove torbice so opazili pri: Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Joanna Hillman, …

Cenovni razpon: 1190€ – 29.900€

 

10. Valentino

Valentino je kar nekaj let ustvarjal popolno potrbico. V zadnjem času so predstavljali kolekcijo ‘Rockstud’ in uspeli. Zbirka vključuje ton roka, hkrati pa so poleg torbe pripravili tudi ujemajoče čevlje. Te je mogoče najti v nevtralnih in neonskih barvah.

Cenovni razpon: 625€ – 6145€

11. Céline

Céline velike torbe so postale prepoznavne v letu 2011. Leta 2017 je torba je še vedno zelo priljubljena. Videti jih je mogoče v rokah zvezd, modnih blogerjev, igralk in drugih znanih osebnosti. Torba je na voljo v različnih barvah in velikostih. Cena torbe se giba okoli 3.000€.

12. Dolce & Gabbana

Kolekcije torb Dolce & Gabbana niso za vsakogar. Svetle barve, pisani vzorci, različni materiali, ploščice, PVC, itd., težko jih je kombinirati k vsakdanjem ali formalnem videzu.

Cenovni razpon: 630€- 20.000€

13. Hermès

Ni ženske, ki še ni slišala za Hermès Birkin torbo. Torbe so znane po izdelavi iz usnja, svetlih barvah, ključavnici in visoki ceni (10.000€ ). Birkin torba je znak razkošja. Tudi če ste pripravljeni porabiti ta znesek denarja za torbo, je ne morete dobiti takoj – imajo čakalno listo.

Cenovni razpon: 7400€ -150.000€

(Vir: Wikipedia).