Kako izgledati profesionalno?

Saj poznate stavek ‘ Obleka naredi človeka’. Ko greste v službo je ta stavek še kako pomemben, sploh prve dni, ko vas v novem podjetju še ne poznajo.

Obleka je izraz vsakega posameznika in lahko veliko pripomore k temu, kako vas bodo sodelavci in sodelavke zaznavale. Z obleko izžarevate svoj notranji jaz, lahko izražate red ali kaos, odločnost ali neodločnost, eleganco ali cenenost,….Obleka je sicer prilagodljiva delovnemu mestu, vendar pa obstaja nekaj zapovedi, ki veljajo za vse poklice.

Cilj vsake ženske je oblečena profesionalno ne glede na izobrazbo ali poklic. Stil oblačenja nakazuje na vaše sposobnosti, kako dobro boste opravila delo, čeprav oblačila običajno nimajo nič skupnega z delovnimi navadami. Ljudje smo pač samo ljudje in hitro povežemo stil oblačenja z značilnostmi osebe. 

Barve:

Barve veliko povedo o osebi, saj poznate že znane povezave rdeča – agresivna, siva – konservativna. Pri izbiri svoje službene garderobe uporabite pastelne in ‘ženske’ barve (nežno modra, nežno pink in lila).

 Nakit:

Saj ste že slišale za pregovor ‘Manj je več’. Upoštevajte ga. Nakit, ki oddaja takšne in drugačne zvoke oz. cinglja je lahko pri delu – sploh v pisarni zelo moteč.

Uporabite raje nežne ogrlice, s katerimi boste izžarevale stil in eleganco. 

Nohti in lasje: 

Nohti so odraz urejenosti osebe, zato poskrbite, da bodo urejeni. Izogibajte se modnim poslikavam, raje uporabite francosko manikuro. Poslikava je primerna za čas, ki ga namenite zabavam s prijatelji.

Vaši lasje naj bodo sveže umiti in negovani.

Obleke:

Poskrbite za to, da vam na vaših oblačilih ne manjka kak gumb, da ne nosite oblek iz katerih visijo nitke, če nosite srajce, naj bodo te polikane na črto. 

Če se enostavno ne morete odločiti kaj obleči v službo, poglejte okoli sebe. Zgledujte se po svojih nadrejenih. Pomislite katere kose vaše garderobe bi izbrala vaša ‘šefica’ in odločitev bo bistveno lažja.+

Ubijalci napredovanj: 

Vaš stil oblačenja vam lahko pomaga pri napredovanjih, lahko pa vam tudi škodi.

Česa se izogibati:

  • izognite se sexy oblačilom, prosojnim topom in oblekam, prekratkim krilom in res vrtoglavim petam (izberite pete srednje višine, ki izgledajo zelo elegantno),
  • Ne oblačite se povsem povprečno (jeans hlače, običajna majčka in teniske),
  • izogibajte se pretirano trendovskim oblačilom kot so npr. povešene hlače.

Preglejte veliko ponudbo primernih poslovnih oblačil na www.super-punca.si.