Kako kupiti prave čevlje?

Poznate občutek ko vas čevlji žulijo, ko vas tiščijo, ko bi na zabavi želele res žurati, pa vam vaše petke tega ne dovolijo?

Nakup modnih čevljev vam ne zagotavlja da bodo ti tudi udobni.

Osnovni namen čevljev je bil, da zaščitijo noge pred zunanjimi vplivi, tako da se lahko nemoteno gibamo pri različnih aktivnostih. Skozi čas so čevlji postali statusni simbol in v modi zasedajo še vedno top pozicijo.

Moda našim nogam ne prizanaša, sploh če smo nore na visoke petke. Noge so postvljene pred težko nalogo, zdržati morajo težo celotnega telesa in če imamo kakšen kilogramček preveč, je njihva naloga še težja.

Predstavljamo vam nekaj načinov kako pravilno izbrati prave in udobne čevlje, ki bodo tudi po zadnji modi.

1.  ključnega pomena je izbrati prave čevlje, primerne za vašo obliko noge, narta in stopala. Pravim čevljem bodo hvaležne tudi vaše noge, sploh pri večurnih in daljših podvigih.

2.  izberite čevlje iz takšnih materialov, da vaše noge lahko dihajo in da se čevelj prilagodi nogi – torej če bi želele petke izberite usnjene čevlje ali čevlje iz mehkega materiala, čeprav boste za tak nakup odštele kar nekaj več denarja, vam bodo noge hvaležne in tudi vi ne boste razdražena.

3. čevlje kupujte pozno popoldan, saj bodo takrat opravile že nekaj težkih nalog. Tako se boste izognile nakupu premalih in pretesnih čevljev.

Po napornih uricah v visokih petkah privoščite vašim nogam kopel in masažo. To seveda lahko storite kar doma. Po naših izkušnjah se prileže nanos kreme za utrujene noge, ki jo boste zagotovo našle v svoji drogeriji.