Kako se obleči za maturantski ples?

Kako se obleči za maturantski ples? 

 Že razmišljaš kaj boš oblekla za maturantski ples? Res težka odločitev, sploh če pomisliš da temperature poletnim oblačilom niso ravno naklonjene.

V nadaljevanju najdeš nekaj nasvetov kako in kaj, da bo ta dan zate res eden najlepših. 

Kaj je dobro vedeti in kaj potrebuješ:

Preden se odločiš za pohode in iskanje tiste ta prave obleke preveri napoved vremena. Ker so maturantski plesi pri nas še v razmeroma zimskem času, boš zagotovo potrebovala vsaj bolero in plašč. 

Poskrbi za primerne nogavice (vsaj dva para – en par bo za rezervo, če se karkoli zalomi).

Svojo garderobo poskusi uskladiti s svojim plesalcem, barvno in stilsko.

Čevlji so del glavne garderobe. Izberi jih skrbno. V visokih petah boš želela zdržati vsaj do konca uradnega dela. Priporočljivo je, da s seboj prineseš tudi udobne balerinke, da ne bo slabe volje in ožuljenih nog. Čevljev ne kupi zadnji dan, saj jih je priporočljivo pred plesom ”razhoditi”.

Torbica: torbica naj ne bo prevelika, naj bo elegantna ravno pravšnja za telefon, robčke, lip glos in nekaj denarja.

Obleka naj bo elegantna in hkrati modna. Lahko izbereš tudi zelo drzno obleko, vendar bodi previdna, da ne pokažeš preveč kože, saj boš tako dosegla ravno nasprotno. Ključne besede: elegantno in modno. 

Barve obleke: na voljo je kar nekaj barv, primernih za maturantski ples, vendar vam svetujemo, da izberete elegantne in temnejše barve. Rdeča, temno modra in vijolična, kot tudi črna so klasika in tako res ne moreš zgrešiti.

Kaj pa pričeska?

Modne so predvsem spete pričeske. Če želiš imeti lase spuščene, naj bodo ti urejeni in negovani. Za popestritev lahko dodaš kak modni obroč, špangico, ki je usklajena z torbico in čevlji ali kak drug dodatek.

Odločiš se lahko tudi za modne lasne vložke, ki jih enostavno pripneš na svoje lase. Prednost lasnih vložkov je, da jih lahko uporabiš še kdaj drugič.

Urejena od glave do pet.

Ne pozabi na negovane nohte. Če se boš odločila za gel nohte, naj bo v torbici tudi SOS prozorni lak in ščipalec. Takrat ko najmanj želiš se običajno zalomi noht, če nisi rojena pod srečno zvezdo pa posledično zatrgaš še nogavice.

Make up:

Brez skrbi lahko uporabiš več ličil kot običajno, saj se pod reflektoskimi lučmi, dnevni make up, pogosto sploh ne opazi.

Nakit: Zapomni si: Manj je več. Z nakitom ne pretiravaj. Minimalističen slog, kar se tiče nakita je zelo in, prav tako doda pridih elegance in svečanosti.