Sadni smoothie

Smoothie je sadno-mlečna pijača, ki je v zadnjem času zelo popularna. Glavna sestavina je zmiksano sadje, dodamo pa mu mleko ali jogurt.

 Po zaslugi vedno boljših mikserjev, ki jih potrebujemo za pripravo smoothie-ja, je priprava vse bolj enostavna in hitra.

Veliko novih mikserjev je narejenih tako, da jih enostavno splahnemo samo z vodo in pospravimo ali pa jih operemo kar v pomivalnem stroju.

Kako pripravimo smoothie?

Najprej izberemo sadje, ki ga obožujemo. Lahko je to banana, jabolko, jagode, mango, kivi ali karkoli drugega. Seveda lahko pripravimo smoothie tudi iz več vrst sadja. Sadje najprej operemo in olupimo, nato ga narežemo na koščke (tako velike, da jih lahko damo v mikser). Nato dodamo mleko ali jogurt, kar nam je bolj pri srcu oziroma se bo bolj prilegalo izbranemu sadju. Vse skupaj miksamo toliko časa, dokler zmes ne postane gladka. Med sestavine lahko dodamo tudi led, tako bo naša pijača še bolj osvežilna.

Če želimo bolj tekoč smoothie, dodamo sadje, ki vsebuje več vode ali dodamo več mleka. Če bi radi bolj kremastega, dodamo bolj ‘gosto’ sadje ali manj mleka.

Sedaj pa pripravimo naš prvi smoothie iz banan:

Sestavine (za dve osebi):

-2 banani

-2 dl mleka

-1/2 žlice medu

-1/2 kapljice vaniljevega ekstrakta

-2-3 ledene kocke

Priprava:

Banane olupimo, narežemo in jih damo v mikser. Dodamo mleko, med in vaniljev ekstrakt.

Miksamo dokler zmes ne postane gladka, nato dodamo led in še enkrat zmiksamo, dokler se led ne zdrobi.

Serviramo.

Čas priprave: 5-10 minut