Ali voda redi?

Sliši se res absurdno. Voda je temelj življenja, glavna vsebina večine organizmov, primarna sestavina naših celic in je pomočnica na tisočim procesom v telesu.

Ampak koliko nas je, ki pijemo vodo izpod pipe in dejansko tako pijemo vodo ki je resnično čista in dobra voda,

Ker se določenih snovi, ki našo pitno vodo onesnažujejo enostavno ne da odstraniti, imajo ljudje vse bolj pogoste zdravstvene težave, za katere je kriva prav voda. V Sloveniji se je še nedolgo nazaj okužilo nekaj otrok, ki so pili neprekuhano vodo izpod pipe, ki je bila okožena s fekalijami. Zdi se nemogoče, ampak žal rsnično.

Kar se nam je še pred 15 leti zdelo neverjetno, da bomo vodo kupovali v plastenkah, je danes nekaj običajnega. Z občutkom, da bomo pili zdravo vodo, kupimo vodo v plastenki in kar hitro se nam lahko zgodi, da namesto običajne vode, ki naj bi po definiciji bila brez vonja in okusa, preidemo na vodo z dodatki. Voda z dodatki, pa seveda pomeni velikokrat dodan sladkor, ojačevalce okusa, nenazadnje tudi delce Aloe Vere, za katero nas tako prepričujejo, da je res zdrava.

Torej, ko naslednjič kupite vodo v plastenki, razmislite ali boste segli po navadni vodi ali po tisti, ki je sicer boljšega okusa, vendar tudi možnosti da pridobite kak gram več.