Kako privarčevati?

Dejstvo je, da ne morete privarčevati, če se nečemu ne odrečete. So stvari brez katerih boste lahko živeli, vendar so tudi stvari, brez katerih enostavno ne gre. Predstavljamo vam nekaj smernic, kje in kako lahko najlažje privarčujete.

Zavarovanja

Zavarovanje je strošek, kateremu se ne gre izogniti. Preden plačate zavarovanje avtomobila, najprej preverite, če lahko dobite kakšen popust na leta zavarovanja, starost avtomobila,… Kombinirajte zavarovanja, ki jih imate v en skupni paket in s tem pridobite skupinski popust. V primeru, da popusta ne boste zahtevale, ga tudi ne boste dobile! 

Pametno varčujte

Ko varčujete, ne hranite denarja samo na bančnem računu, pač pa preverite tudi donose skladov. Delnice lahko zamenjate za državne obveznice, ki so sicer manj donosne, ampak kar je bistveno so tudi varnejše, sploh v današnjem času. Obstaja mnogo načinov varčevanja, zaradi tega si vzemite dovolj časa za raziskovanje. Lahko se odločite tudi za varčevanje v zlatu, kar je tudi ena izmed varnejših naložb.

Zmanjšajte stroške

Veliko denarja mesečno zapravimo na uporabi interneta, telefona, mobitela, televizijskih naročnin,… Preverite, če je možno dobiti te storitve ceneje, uskladite naročniške pakete, odjavite storitve, ki jih ne koristite in ki jih enostavno ne potrebujete in zmanjšajte naročnine, če so vam previsoke. 

Nakupe opravite preko spleta ali na znižanjih

Nekateri trgovci nudijo popuste na določene proizvode samo v primerih, če jih kupite preko spleta. Danes v času visokega razvoja informacijske tehnologije obstaja že mnogo spletnih trgovin, preko katerih lahko želene stvari v veliko primerih dobite veliko ceneje, kot v trgovinah. 

Plačevanje s kreditnimi karticami pozabite – vrnite se na plačevanje z gotovino

Mnogi strokovnjaki se strinjajo z dejstvom, da se pri plačevanju z gotovino lahko veliko privarčuje. Pri plačevanju s kreditno kartico mnogi izmed nas nimamo kontrole nad denarjem ki smo ga potrošili, saj dejansko ne vidimo stanja na računu. Pri plačevanju z gotovino pa lahko nadzorujemo koliko smo potrošili. Saj veste koliko denarja ste imeli v denarnici, ali ne?

Prehranjujte se bolj zdravo in sezonsko

Kupujte predvsem hrano, ki je značilna za določeno obdobje v letu in ki je v tem obdobju cenejša. To se predvsem odraža na sadju in zelenjavi. Bolj kot boste zdravi, več boste privarčevali na zdravilih in raznih preparatih, ki jih koristite ko ste bolni.