Depilacija intimnih delov

*sponzorirana objava

Depilacija intimnih delov je v primerjavi s preteklostjo, danes res nujna. Za kakšno depilacijo se odločiti, pa je večno vprašanje. Pri tej temi so nam na pomoč priskočile kozmetičarke iz Kozmetičnega salona Maribor ” Lepa in Negovana”.

Britje intimnega predela?

Britje tega občutljivega področja lahko prinaša vrsto nevšečnosti. Verjetno je ni ženske, ki se na tem delu še ni poškodovala, kar se pogosto zgodi ko smo v naglici. Poškodbe, vraščene dlačice in spet hitra rast dlačic, so na tem predelu zelo nezaželene. Kaj storiti, ko se vam dlačica vraste? Pogovori s prijateljicami so prinesli presenetljive rezultate. Nekatere se konstantno borijo z dlačicami, ki enostavno nočejo pokukati na plano. Uporaba igel, ki jih najdete v lekarnah je sicer priporočljiva, vendar le ob veliki meri previdnosti. V nasprotnem primeru lahko nastanejo brazgotine. Vraščenim dlačicam je potrebno na vsak način pomagati, da pridejo na površje, tako se izognete vnetjem, bolečinam in gnojnim mozoljem. 

Voskanje doma: Voskanje na tem predelu je samo za pogumne. Tudi to smo preizkusile. Sicer pa je vse odvisno od vašega praga bolečine. Voskanje lahko izvedete same, vendar vam priporočamo, da za to raje obiščete salon. Saloni, uporabljajo preverjene voske in preparate. S tem zmanjšate verjetnost vraščenih dlačic in poškodb (opeklin).

Kaj pa brazilska depilacija?

 Pri brazilski depilaciji vam v salonu odstranijo dlačice na intimnih predelih. Za sramežljive vam ponudijo hlačke za enkratno uporabo. Uporabljajo poseben vosek v lončku ali sladkorno pasto, ki se na koži segrejeta. Tako je odstranjevanje intimnih dlačic manj boleče.

Če se odločite za popolno brazilsko depilacijo, ne smete imeti predsodkov. Sam postopek je malenkost hecen :). Pri tem vam odstranijo dlačice iz celotnega bikini predela in tudi dlačice okoli anusa. Pri tem boste zavzemale različne položaje, ki bodo kozmetičarki omogočili, dostop do vaših intimnih predelov. Zavedati se morate, da se boste prej ali slej znašle tudi v pasjem položaju, kar zna biti za nekatere manj prijetna izkušnja. Predlagamo vam, da zadevo začinite s humorjem, saj je rezultat zares fantastičen. 

Brazilska depilacija ima še eno prednost. Postopek je potrebno sicer ponavljati, vendar pa je rezultat opazen že po prvih tretmajih. Dlake se s postopkom stanjšajo in razredčijo, zato je vsak naslednji obisk maj boleč. Brazilska depilacija je odlična rešitev za vse, ki ne želite vsak dan uporabljati britvice, saj ste tako dlje časa brez skrbi. Po postopku priporočamo uporabo kreme Bepanten oz. krem, ki vsebujejo aloe vero, kar kožo pomiri in navlaži.

Kozmetičarke so delu na intimnih predelih običajno zelo profesionalne, zato se brez sramu naročite in preverite same.

Še opozorilo:

Depilacije nikakor ne izvajati na poškodovani, opečeni koži, pri ranah in pri sončnih opeklinah. Po depilaciji se odsvetuje uporaba solarija in preparatov, ki dražijo kožo. 

Brazilsko depilacijo izvajajo v Kozmetičnemu salonu Maribor, kjer vam priznane kozmetičarke z izkušnjami depilacije intimnih predelov tudi svetujejo kako po tretmaju kožo negovati. Za to storitev boste pri njih odštele približno 16 EUR.

Zimski čas je za takšne posege najprimernejši, saj boste le tako lahko naslednje poletje že popolnoma brez dlačic. 

Sponzor prispevka:

Kozmetični salon Maribor

LEPA in NEGOVANA
Lackova 41
2000 Maribor 

T: 02 61 44 304
M: 040 589 160
E: info@lepa-negovana.si

W:www.lepa-negovana.si