Dieta brez sladkorja

Sladkor najdemo v večini hrane. Če se boste odločili za dieto brez sladkorja, se lahko podate na lov za izdelki, ki ne vsebujejo sladkorja.

Bistven problem prestavljajo skriti sladkorji, ki jih najdemo v pijačah, kosmičih jogurtih, energijskih napitkih, solatnih prelivih, omakah in predelanih mesninah. Preden se odločite za nakup izdelka, vedno preverite vsebnost sladkorja v izdelku. Kupujte čim manj predelane izdelke, če je možno kuhajte doma, ne kupujte vnaprej pripravljene hrane.

Uživate lahko na primer jajca, zelenjavo, sadje (izberite tisto z manj sladkorja), meso, jajca, rjavi riž kvinojo in poletno.

Če vas popade lahkota, zamenjate košček čokolade z oreščki.


Izogibajte se sladkorja, predvsem skritega v tortah, kruhu, kosmičih, ocvrti hrani, sladoledu. Sladkor boste našli tudi v predelanih mesninah (salamah), pici, testeninah, tortilijah, rogljičkih, omakah za testenine in kečapu.

Po nekaj dneh takšne diete boste ugotovili, da pijete več vode, imate izboljšan okus (tisto za kar ste menili, da ni sladko ima zdaj popolnoma drug okus), imate več energije, niste tako utrujeni, izboljšala se bo vaša koža. Ta dieta je primerna predvsem za tiste, ki želijo narediti ”kuro” brez sladkorja in tako spoznati, kako deluje ”sladki ubijalec”.