Obsedena z nakupovanjem?

Ali smo res postali družba ki brezglavo nakupuje stvari ki jih pravzaprav sploh ne potrebujemo? Se še spomnite filma Strastna zapravljika – Confessions of a Shopaholic?

VIR SLIKE: KOLOSEJ

Res je, ženske ne moremo iz svoje kože, sploh v času razprodaj, ko se trgovski centri trgajo za naš obisk. Znižanja od 50% naprej, pritegnejo našo pozornost pa če to želimo ali ne, zavestno ali podzavestno. Nov kos oblačila, novi čevlji, nova torbica, nov make up, nakit in ostale drobnarije brez katerih se nam zdi, da enostavno več ne moremo živeti. 

Najboljši način, da se izognemo prazni denarnci, negativnemu stanju na našem transakcijskemu računu, da centrov sploh ne obiščemo, da se jim izognemo, da na njih vsaj malo pozabimo. Če se odločimo, da se bomo samo malo razgledale, obstaja 80% možnost, da bomo tudi kaj kupile. V tistem trenutku se nam zdi, da tisto stvar enostavno moramo imeti. Ko jo kupimo, pa tako kot pripoveduje film Strastna zapravljivka, čaroben občutek izgine – vaša denarnica pa tega dogodka zagotovo ne bo kar tako pozabila.

RAZPRODAJA -90%

Kako prihraniti:

– plačujte z gotovino – tako boste imele pregled nad dogajanjem v vaši denarnici,

 – izognite se plačilu s karticami, kartice vas hitro zavedejo o vaši dejanski porabi,

 – kupujte samo takrat, ko res kaj potrebujete, ne ko se vam zdi da to potrebujete,

– vodite svojo malo osebno banko, razporedite si razpoložljiv denar in se že na začetku meseca odločite, koliko ga boste namenile čevljem, kozmetiki, oblačilom,

– vaša stara oblačila, čevlje in nakit, lahko z malo ustvarjalnosti spremenite v  nove kombinacije, pasovi, različni našitki oz. broške, bodo vaša stara oblačila spremenila v ‘skoraj novo’ trendy kolekcijo.