Kam z rabljenimi oblačili?

Kako smo se tega lotili?

Pospravili smo omaro, našli približno 50 kosov oblačil, nekaj torbic, šalov, ki jih več ne nameravamo obleči. Oblačila so dobro ohranjena, ampak nošena.

Prodaja na spletnih oglasnikih?

Vse kose smo poslikali, in jih pripravili za oddajo oglasa na internetu. Cene, ki smo si jih zastavili so bile simbolične, ampak v primeru, da bi prodali vse kar ne potrebujemo, bi ‘zalužili’ približno 500 EUR. To pa je že kar dober znesek za shopping.

Na naše veliko presenečenje, smo uro po oddaji oglasov že prodali, jesenski plašč za 18 EUR, 3 tunike – vsako za 5 EUR (skupaj 15 EUR) in zimski pulover za 10 EUR. Torej smo že prvi dan za naša stara oblačila dobili 43 EUR. Veliko uporabnic oglasnika nas je kontaktiralo za menjavo, torej kos za kos. Torej, če je številka prava in nam je nek kos te prodajalke všeč, ga lahko zamenjamo.

 Pomemben dejavnik pri prodaji oblačil je letni čas. Torej, poleti prodajajte poletna oblačila, pozimi pa zimska.

Kako pa Second Hand shop?

V Sloveniji te trgovine oblačil večinoma ne odkupujejo vnaprej. Jih pa vzamejo v prodajo, torej ko se izdelek proda, vi prejmete denar. Ta način je sprejemljiv samo, če denarja ne potrebujete tako hitro, ker obstaja res mala verjetnost da se bo kos tudi prodal. Cena, ki jo boste prejle za vaš kos pa bo seveda nižja, zaradi provizije, ki jo sama trgovina zaračuna.

Ostala oblačila, ki se ne prodajo, lahko  namenite ljudem, ki imajo manj kot vi. Lahko jih nesete na katero od organizacij, ki zbira rabljena oblačila. Vašega prispevka bodo zagotovo zelo veseli.