Nakup (poročne) obleke iz Kitajske

Slika: naša obleka 🙂

Se imate namen poročiti? Potrebujete obleko za svečan dogodek? Imate prav posebne želje, ki vam jih v Sloveniji ne morejo uresničiti? Ali so pri nas cene enostavno previsoke? Ste noseča?

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako kupiti – uvoziti obleko iz Kitajske.

Mi smo naročili poročno obleko.

Po pregledu cen prodajaln iz izposojevalnic poročnih oblek, smo bile res presenečene. Cene so dostopne le peščici.

Kako uvoziti obleko iz Kitajske?

Največji projekt je najti zanesljivega dobavitelja.

Po naših izkušnjah, je najbolje uporabiti Ebay. Če boste uporabile za iskalnik Google, boste našle toliko zadetkov, da se je enostavno težko odločiti.

Pozor pasti!

Če boste obleko naročile iz strani, kot so Alibaba, Made in China in podobnih, se vam lahko zgodi, da boste ob svoj denar. Dobavitelji iz teh strani so nezanesljivi ali pa vam bodo mastno zaračunali.

Izberite Ebay!

Slika: naša obleka 🙂

Na Ebay-u, boste našle veliko oblek in zagotovo bo med njimi tista prava. Pozorne bodite na komentarje kupcev. Prodajalec naj vam zagotovi obleko narejeno po vaših merah.

Preden se odločite za nakup, si priskrbite dobro šiviljo, povejte ji v vaših načrtih, če bi se slučajno kaj zalomilo. Najbolje je izbrati kar kakšno modno oblikovalko in se vnaprej dogovoriti glede cene.

Poštnina.

Kitajci so znani po nizkih cenah izdelkov in visoki poštnini.

Bodite pozorne na strošek poštnine, saj lahko tukaj dosežete točko preloma.

Carina.

Lahko se izognete stroškom carine vendar le, če pošiljatelj na paket napiše nizko vrednost paketa ali da je v paketu darilo.

Obleka po meri.

Pred naročilom se natančno izmerite. Mi smo pri vseh merah, dodali še kak centimeter – za vsak slučaj. Obleko je lažje skrajšati kot pa dodelati.

Rok dobave.

Na obleko smo čakali približno mesec dni. Rok dobave je za nevesto najpomembnejši, saj nočete ostati na vaš pomemben dan brez obleke. Priporočamo, da obleko naročite vsaj tri mesece pred predvidenim datumom poroke.

Čiščenje.

Preden se odločite za popravke na obleki, jo nesite v čistilnico. Pomembno je, da vam jo tudi zlikajo.

Noseča? Ni panike!

Če ste v pričakovanju naslednikov izberite obleko, ki se v zadnjem delu zaveže kot korzet. Dobavitelju sporočite, da ste noseča in da obsega trebuha pač ne morete predvideti.

Cena?

Naša obleka je stala 150 USD, vključno s poštnino. Carine nismo plačali. Vedeti pa morate, da vam bodo obleko poslali v tako malem paketu, da enostavno ne boste mogle verjeti, da se v paketu res nahaja obleka. Likanje in čiščenje obleke je zato nujno. Za čiščenje smo odštele dodatnih 20 EUR.

Naša obleka, je bila izdelana točno po merah, ki smo jih posredovale. Zato smo seveda obleko morale skrajšati, zdelo pa se je, da so v dolžino dodali še sami kak rezerven centimeter.

+obleka narejena po merah, dodani rezervni centimetri, nizka cena.

-dobavitelj nas ni opozoril, da k obleki spada tudi krinolino, ko smo si ga nato morale izposoditi v salonu. Za to smo odštele še dodatnih 18 EUR.

Če se boste odločile za nakup obleke iz Kitajske vam želimo vso srečo in upamo, da boste z njo tako zadovoljne kot smo bile me.