5 ovir zakaj ne vadite

5 ovir zakaj se izogibate vadbi in kako jih premagati 

Ste tudi vi ena izmed tistih, ki vedno najde oviro zakaj se ne bi ukvarjala s športom? Predstavljamo vam nekaj praktičnih nasvetov kako biti vztrajna.

Vir: siol

Včasih najdemo tisoč in en izgovor, da se prepričamo, da vadbe ne potrebujemo, da nimamo časa, da vadba ni zanimiva, da imamo bolečine, da, da, da,….. 

 Te ovire pa je potrebno nekako premagati, sploh v zimskem času. Zimsko spanje se sicer prileže, vendar bo pomlad hitro tu in lahko se zgodi, da bo potrebna menjava celotne garderobe.

 Ovira št. 1:

Nimam dovolj časa za vadbo.

Rešitev: Namesto z avtomobilom se odpravite peš. Kljub zasneženim pločnikom, hoja dela čudeže.

Dvakrat tedensko vstanite pol ure prej in ga namenite vadbi. Skupinske vadbe so sicer bolj zabavne in vas motivirajo, ampak če res nimate časa, je to vseeno bolje kot nič.

Ovira št. 2.

Vadba je dolgočasna.

Rešitev: Izberite vadbo, ki vam je zanimiva. V poplavi različnih individualnih ali skupinskih vadb, boste zagotovo našle vadbo, ki vas veseli. Šteje vsaka vadba, ki vas prisili, da se gibate. Vadite v skupini s sorodniki, prijatelji ali sodelavci, tako bo vadba še bolj zanimiva.

Ovira št. 3

 Nimam dovolj samozavesti – mi je ‘nerodno’.

Rešitev: S takšnim mišljenjem svoji samopodobi ne delate usluge. Pomislite na to, kako dobro se boste po vadbi počutile. Če boste pri tem izgubile še kak kilogramček, vam garantiramo da boste nase ponosna.

 Ovira št. 4:

Po službi sem za vadbo preutrujena.

Rešitev: Če nimate energije za vadbo, morate vedeti da jo boste imele še manj, če ne boste v gibanju. Torej: več vadbe – več energije. 

Ovira št. 5:

Enostavno mi ni. 

Rešitev: Bodite realne, tudi če vam ni je vaja potrebna. Mogoče vas bo motiviralo dejstvo, da bo brez vadbe vaša zadnjica zlezla proti tlom 🙂 Si lahko predstavljate to sliko? 🙂