Osnovni pripomočki za ličenje

Na trgu boste našli veliko različnih kozmetičnih pripomočkov, vendar vsega, kar trg ponuja za popoln make up ne potrebujete.

Ko kupujete kozmetične pripomočke imejte v mislih, da je pomembnejša kakovost pripomočkov in ne količina. Popoln make up, je rezultat primernih pripomočkov, ki ste jih uporabili za ličenje. Kakovostna ličila bodo koži prijazna, nošenje ličil bo prijetno. Poleg kakovostnih ličil, je pomembna tudi kakovost pripomočkov, kot so čopiči, gobice za nanašanje,…

ČOPIČI

Dober čopič je vsekakor pogoj za dober make up. Kvalitetni čopiči so tisti, ki so ročno rezani, dobro lepljeni in na otip mehki ter prijazni koži. Na trgu najdemo takšne, ki imajo sintetične ali naravne ščetine, nedvomno pa je izrednega pomena tudi redno čiščenje.

Kako čistimo čopiče: Čopiče zmočimo pod mlačno tekočo vodo. Na dlani nanesemo milo v kosu ali blago tekoče otroško milo. Pri čiščenju smo pozorni, da ne poškodujemo ščetin. Milo ali šampon na čopiču dobro spenimo. Čopič umijemo pod tekočo vodo in postopek ponavljamo dokler čopič ni popolnoma čist. Po končanem izpiranju, čopič položimo v vodoravni položaj, poravnamo ščetine in pustimo, da se posuši. Čiščenje čopičev je priporočljivo vsaj enkrat na mesec. 

BLAZINICE

Blazinice ali gobice za nanašanje pudra so tako leglo različnih bakterij, zato je potrebno tudi dosledno čiščenje in nega teh pripomočkov. Blazinice in gobice lahko čistimo tako, da jih potopimo mešanico nežnega šampona, mila za obraz ali čistilnega gela in vode.

Blazinice za nanašanje pudra so namreč gostejše in po strukturi povsem drugačne od čopičev, ki jih sestavljajo posamezne dlake. Blazinice med menjavanjem čistilne tekočine večkrat popivnamo ob čisto krpo ali brisačo, saj ta skupaj z vodo iz blazinice posrka tudi ostanke pudra. Očiščene blazinice povsem posušimo.

PUDER

Puder je osnova vsakega ličenja. Če puder ni pravega odtenka ali vsebuje sestavine, ki vaši koži ne odgovarjajo, bomo dosegli ravno nasproten efekt. 

Naloge pudra:

-prekrije nepravilnosti;

-daje videz bolj sveže kože;

-izenači ten kože;

-prekrije vidne odprte pore;

-skrije majhne mozoljčke in madeže na koži;

-ščiti pred UV žarki in onesnaženjem.

Pri izbiri pudra bodite pozorne, da najdete takšnega, ki se bo popolnoma zlil z vašo kožo, kar vam bo zagotovilo tudi naraven videz. Iskanje idealnega odtenka, lahko postane pravi izziv. Pomembno je, da puder prilagodite vaši koži. Ohranjati mora vlažnost kože, zagotoviti mat videz, pri tem pa ne sme zapirati por in puščati mastnih madežev.

Priporočljivo je izbrati puder, ki vsebuje antioksidante, saj ti zavirajo staranje kože, jo regenerirajo in preprečujejo nastajanje gub. Pomembna sestavina pudra je tudi zaščitni faktor, saj kožo ščiti pred škodljivimi UV-žarki ne glede na letni čas.. V primeru, da je vaša koža mastna, izberite puder, ki ni izdelan na oljni osnovi.

MASKARE

Kakšna je razlika med ščetkami trepalnic?

Maskara v obliki ščetke poskrbi za takojšnji volumen in podaljša trepalnice. Te maskare imajo slabost, da rade zlepijo trepalnice, zato je priporočljivo ’’hitro nanašanje’’.

Maskara v obliki ščetke z manj ščetinami dobro loči trepalnice, poudari trepalnice in je primerna za vsakodnevno ličenje.

Maskare sestavljene iz sintetičnih ščetin, omogočajo dolžino in volumen. Trepalnic ne zlepijo, prav tako ne puščajo grudic, zato so še posebno primerne za tanke in dolge trepalnice.

Maskare, ki imajo gumijaste ščetine so primerne predvsem za tanke ter kratke trepalnice.

VIHALEC TRPALNIC

Vihalec trepalnic vam omogoča definirati trepalnice in poskrbi, da bodo še bolj poudarjene. S profesionalnim vihalcem trepalnic privihajte trepalnice pred nanosom maskare. Oči bodo videti večje in bolj odprte, trepalnice pa optično daljše.