Kako izbrati pravo maskaro?

Prava maskara….

Skoraj vsaka ženska se je že srečala z maskaro in predvsem pestro ponudbo teh na tržišču.

Kako izbrati za nas pravo maskaro?

Vir: makeup Maribor

BARVA:

 Najprej se je potrebno odločiti glede barve. Pri barvnih maskarah – torej tistih bolj drznih (modra, pink,…) bodite previdne, saj so dodane sestavine, ki lahko hitreje razdražijo oko, v primerjavi z običajnima barvama (črna, rjava).

Črno maskaro priporočamo črnolaskam in rjavolaskam, medtem ko rjavo tistim svetlejših las. Kljub temu, je učinek črne maskare pri svetlejših puncah veliko bolj izrazit, zato tega pravila nekako ne upoštevamo.

OBLIKA KRTAČKE:

Na voljo so različne oblike ampak če smo iskrene, vse želimo goste, dolge in poudarjene trepalnice.

Za zelo poudarjene trepalnice nanesite več slojev maskare, vendar počakajte, da se posamezni sloji pred novim nanosom posušijo. Trepalnice pobarvajte iz obeh strani, torej od spodaj navzgor in od zgoraj navzdol. Vsak večer vaše trepalnice nežno očistite z vato in čistilom, ki ne draži oči.

ROK IZDELAVE in ROK UPORABE:

Pred nakupom vedno poglejte na datum izdelave oz. rok uporabe in preverite ali je maskara še resnično originalno zapakirana. Pogosto se zgodi, da so maskare v drogerijah že bile odprte. S tem tvegate okužbe, lahko kupite tudi maskare, katerih rok uporabe že potekel, lahko se vam pojavi tudi ječmenček. Maskraro je priporočljivo zamenjati na pol leta, kljub temu da je še niste porabile do konca. 

OBIČAJNA ALI VODOODPORNA:

Še sploh kdo kupuje običajno maskaro?

Večina žensk se odloči za vodoodporno maskaro iz povsem praktičnih razlogov. Tako ste vedno pripravljene na vse (vadba, nenačrtovano kopanje, sneženje).