Keglove vaje

Keglove vaje, so vaje za mišice vaginalnega dela. Vaje pomagajo ženskam, ki so imele težave z nekontroliranim uriniranjem, odpraviti to težavo, ki se pogosto pojavlja po porodu. Z izvajanjem t. i. Keglovih vaj pacientke kmalu spoznajo, da imajo tudi presenetljiv stranski učinek – ženska, ki izvaja te vaje lažje ter intenzivneje doživi orgazem.

Ginekolog Arnold Kegel je leta 1948 ugotovil, da dobro razvite mišice medeničnega dna pomagajo pacientkam, ki imajo po porodu težave z nekontroliranim uriniranjem. Zasnoval je preproste vaje krčenja in sproščanja mišic medeničnega dna. Keglove vaje, so vaje za mišice vaginalnega dela.

  Te mišice  aktiviramo tako, da poskušamo pri uriniranju najprej zadržati curek, potem ga sprostiti in pri tem pa ne zategujemo trebuha, stegen in ritnic. To so iste mišice, katere se krčijo pri orgazmu. Z vajo postajajo bolj prekrvavljene in močnejše, zato njihovo krčenje tekom orgazma, proizvaja močnejši in pogosto dolgotrajnejši občutek. Z treniranjem teh mišic je zmanjšate možnost nekontroliranega uriniranja, ki vas lahko doleti v prihodnosti. Na trgu obstajajo tudi različni pripomočki za izvajanje Keglovih vaj oz. za krepitev mišic medeničnega dna. Najbolj priljubljena je uporaba vaginalnih kroglic, katerih učinek je dokazujejo ženske po vsem svetu.

Pri 50 do 80 odstotkih ljudi pravilno izvajanje Keglovih vaj izboljša težave, povezane z ohlapnimi mišicami medeničnega dna. Z rednim vsakodnevnim stiskanjem in sproščanjem teh mišic se le-te močno okrepijo in že po štirih tednih večina opazi izboljšanje. Znatno izboljšanje pa se lahko pokaže tudi šele po 3 mesecih redne vadbe.

Pozitivni učinki:

  • čvrstejše mišice medeničnega dna,
  • izboljšanje stanja inkontinence,
  • več užitka med spolnimi odnosi,
  • zmožnost doseganja orgazma,
  • intenzivnejši orgazem.

Vadite, poskrbite za prihodnost in uživajte v prednostih dobro razvitih mišic medeničnega dna.